Самопочистващ магнит над транспортна лента (MS F)

Магнит над транспортна лента – нов тип – самопочистващСлужи за отделяне на по-големи магнитни примеси от лесно насипни смеси пренасяни от транспортна лента. Най-често се монтира над транспортната лента обърнат с 90° хоризонтално или над носещия цилиндър (виж скиците). Уловените магнитни отпадъци са отнасяни настрани с помощта на лентата, която се върти около магнита.

Магнитът над транспортна лента може да бъде оборудван по поръчка с устройства за следене на движението на лентата и следене на оборотите на лентата.

Ние сме максимално отзивчиви към всеки клиент. Произвеждаме по мярка според Вашите потребности. СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Този продукт е разработен и произведен от нашата фирма. Монтажът и сервизът се извършват от наши обучени техници.

Конструкция на сепаратор над транспортна лента

При проектиране на сепаратора сме приложили своят дългогодишен опит в производството на магнитни сепаратори. Обърнали сме внимание най-вече на високата ефективност на сепариране (сила и обсег на магнитното поле), надеждност и издръжливост на сепаратора при всякакви условия на експлоатация. 

 

Този сепаратор е изработен от най-модерни CNC машини с използване на компоненти от световни производители. Например лагери SKF, двигател Nord и скоростна кутия Universal – в случай на интерес оборудвана с преобразувател Nord. Като цяло сепараторът е изработен за експлоатация в най-трудни условия (например в силно запрашено помещение). Всички лагери са старателно изолирани.

 

Самопочистващ се магнитен сепаратор над транспортна лента (MS F EKO) - EKOnomic

Самопочистващ се магнитен сепаратор над транспортна лента (MS F EKO)Икономичен вариант на горния сепаратор. И при този сепаратор уловените замърсители се изнасят настрани чрез лентата, която се върти около магнита.

Този EKO вариант на сепаратора е снабден със задвижване Nord. Използвани са обикновени лагери. Също така корпуса на сепаратора няма толкова съвършено покритие, както при вариант MS F. И двата сепаратора се изработват с различни размери,  което позволява монтирането им над транспортни ленти с различна широчина.

Ние сме максимално отзивчиви към всеки клиент. Произвеждаме по мярка според Вашите потребности. СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Този продукт е разработен и произведен от нашата фирма. Монтажът и сервизът се извършват от наши обучени техници.

Сравнение на магнитни сепаратори MS F и MS F EKO

 Характеристики Сепаратор MS F Сепаратор MS F EKO
Сепаратор с автоматично почистване ano ano
Възможност за инсталиране перпендикулярно и успоредно над лентата ano ano
Висока ефективност на сепарирае ano ano
Задвижване NORD ano ano
Лагери SKF Обикновени лагери
Работа в много прашна среда ano Не се препоръчва
Покритие на корпуса на сепаратора ano ne
Възможност за оборудване с датчик за обороти ano ne
Възможност за оборудване с устройство за следене на движението на лентата ano ne

Полезен съвет за Вас - още по-ефективно отделяне на метал върху лентов транспортьор

Разположение на магнитната плоча над транспортна лента

При отделяне на метали от по-дебел слой материал върху транспортната лента препоръчваме за максимално ефективно отделяне използването освен на магнитна дъска или сепаратор над транспортна лента (1) също и магнитен цилиндър (2), които отделя метални частици от долната част на слоя от материала.