Магнитна метла с феритни магнити

Магнитна метла (Феритни магнити)- модел 1

Магнитна метла (Феритни магнити)- модел 1

Магнитната метла служи за събиране на метални отпадъци (стружки, пирони, прах от шлайфане и т.н.). С изваждане на ръкохватката в горната част на магнитната метла размагнитваме долната част и металните частици падат. Немаловажен фактор е бързината на почистване, което води към спестяване на време и повишаване на производителността на труда.

Като използвате магнитната метла Вие избягвате вдигането на прах и по този начин опазвате своето здраве и здравето на работниците си.

бъзможност за използване

Благодарение на настройващата се височина на премитане магнитната метла може да се използва и на неукрепена повърхност. Затова например често е използвана за почистване на паркинги, където също решава проблема с повреждане на автомобилните гуми. Своето приложение намира особено в пунктовете за вторични суровини.

Предимства

  • лесно обслужване
  • лесно почистване
  • възможност за използване върху различни видове повърхности
  • широчина на магнитната площ 600 мм
  • регулируема височина на премитане
  • лесно съхраняване (сваляща се дръжка)

Почистване

 

Магнитна метла (Феритни магнити)- модел 2

Магнитна метла (Феритни магнити)- модел 2Този модел магнитна метла е предвиден за събиране на магнитни отпадъци в работилници (стружки, пирони, прах от шлайфане и т.н.). Негово предимство са колелцата разположени на задната страна на метлата. Благодарение на това е възможно магнитната метла да достигне направо до машината или стената и по този начин почистването е по-ефективно. Естествено е възможно и настройване на височината на премитане.

Предимства

  • възможност за използване в лошо достъпни помещения
  • широчина на магнитната площ 560, 400 мм

Онлайн продажби

В нашия електронен магазин можете да направите своя избор

Купи магнитни mетли  в онлайн магазине

Тестове за събиране на различни метални материали

MM 2/400
50018
Разстояние от повърхността
10 mm 25 mm - максимална височина
Повдиган предмет Успешност на събиране
кламер (0,3 g) 100 % 100 %
стоманена стружка (1,4 g) 100 % 100 %
винт 4x60 (2,8 g) 100 % 100 %
винт 5x80 (6 g) 100 % 100 %
шайба 5 (0,3 g) 100 % 100 %
шайба 8 (1,5 g) 100 % 100 %
шайба 10 (2,9 g) 100 % 100 %
гайка M5 (1,1 g) 100 % 100 %
гайка M8 (4,6 g) 100 % 100 %
гайка M10 (10 g) 100 % 100 %
болт M6x10 (4 g) 100 % 100 %
болт M8x20 (11,8 g) 100 % 100 %
болт M10x55 (37,4 g) 100 % 100 %

 

Свързани магнитни метли

Магнитна метла с NdFeB магнити

Магнитна метла с NdFeB магнити

Магнитната метла служи за събиране на метални отпадъци (стружки, пирони, абразивен прах) в работилници, цехове или паркинги. Благодарение на регулируемата височина от повърхността магнитната метла може да се използва и на неукрепена повърхност. Моделът с неодимов магнит се отличава с висока ефективност на почистване.

Магнитна метла широчина 1000 мм

Магнитна метла широчина 1000 мм

Магнитната метла с широчина 1000 мм намира приложение преди всичко при почистване на по-големи площи. Като използвате тази метла, Вие ще спестите време за почистване и ще предотвратите вдигането на прах. Метлата е оборудвана със спомагателна стойка за улесняване на работата при почистване.

Магнитна метла за кари високоповдигачи

Магнитна метла за кари високоповдигачи

Магнитна метла за високоповдигащи колички лесно може да бъде монтирана на вилиците на високоповдигаща количка. Предназначена е предимно за събиране на метални замърсявания на големи площи. С тази метла се борави удобно и лесно се почиства.

Магнитна метла за прикачно устройство на автомобил

Магнитна метла за прикачно устройство на автомобил

Магнитната метла служи за събиране на метални замърсители  - значително намалява опасността от повреди на гумите. Лесно се монтира на прикачното устройство на автомобила и автоматично улавя металните частици по време на движение.

Магнитна метла за почистваща количка

Магнитна метла за почистваща количка

Магнитната метла за почистваща количка лесно се слага в предната или задната част на почистващата количка. Предназначена е преди всичко за събиране на метални замърсявания върху голяма площ. С метлата се борави добре и лесно се почиства.

Магнитна метла за големи площи и за летища

Магнитна метла за големи площи и за летища

Магнитната метла служи за събиране на метални замърсители (скоби, пирони, стоманени стружки от машини) от летищни писти. Метлата лесно се окачва за превозно средство снабдено с окачващ механизъм. Използването на магнитната метла значително намалява присъствието на нежелани метални предмети на пистата на летището.